Kyllingesalat med bacon

Kyllingesalat med bacon

Fristende kyllingesalat på rugbrød, toppet med bacon - så er frokosten reddet. En syrligt, cremet og sprød kombination, der er perfekt til et stykke smørrebrød, hvad enten det er hverdag eller fest.

Af Anne Skovgaard-Petersen

Det skal du bruge

6 personer til frokost

200 g kogt kyllingekød 
2 stilke blegselleri
1 syrligt æble
1 dl mayonnaise
1 dl creme fraiche, 18% eller ymer
½ -1 tsk karry
½ -1 tsk dijonsennep
1 tsk citronsaft
Salt og peber
Tilbehør
6 skiver bacon
Salat 
Karse
6 skiver rugbrød

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Skær kødet i mindre tern eller riv det i strimler med en gaffel. Skær blegselleri i tynde skiver. Skær æblet i små tern.
Bland mayonnaise og creme fraiche og smag til med karry, sennep, citronsaft, salt og peber. Tilsæt kylling, blegselleri, og æble og bland det godt. Stil det i køleskabet.

Rist bacon sprød på en pande ved jævn varme. Læg den færdigstegte bacon på køkkenrulle, så overskydende fedt kan dryppe af.

Anret kyllingesalaten på salatblade og pynt med bacon og karse.

Tips

  • Ristet grovbrød kan bruges i stedet for rugbrød.
  • Ærter kan bruges i stedet for blegselleri.
  • Fedtreduceret mayonnaise og ymer eller fast yoghurt med 0,1% fedt kan bruges i dressingen i stedet for fuldfed mayonnaise og creme fraiche. Det vil sænke fedtprocenten til 41 og reducere energien til 1260 kJ – 300 kcal pr. person.

energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 17%
Kulhydrat 31%
Fedt 52%
1505 kJ – 360 kcal
Gæster