Andelår

Andelår


Skærevejledning

Vægt:
Ca. 235 g – men kan variere fra 200 g til 325 g

Rå: ca. 52 % kød, ca. 30 % skind/fedt og ca. 18 % ben

Fedtindhold i 100 gram:
29 g
Fedtindholdet er baseret på Dansk Ands egne analyser og kan derfor ses på næringsdeklarationen.

5 g for and, kød, rå ifølge www.foodcomp.dk


Kogning i gryde og stegning på pande
4 andelår à ca. 235 g
Salt og peber

Tilberedningstid: ca. 1 time
Stegesvind: ca. 35 %

Fjern evt. fjerrester fra lårene.
Læg lårene i en gryde. Tilsæt ½ l kogende vand. Bring vandet i kog igen og skum. Tilsæt salt og peber og lad det koge ved lav varme under låg i ca. 45 minutter til lårene er møre. Tag lårene op, dup dem tørre. Skum noget af fedtet af suppen. Steg lårene sprøde på en pande i lidt andefedt ved god varme.

Confiteret andelår
4 andelår à ca. 235 g
1-2 spsk groft salt
Andefedt, svinefedt eller vand
5 fed hvidløg
1 kvist frisk rosmarin
1 kvist frisk timian

Drys andelårene med salt og stil dem i køleskabet 1-12 timer. Skyl det løstsiddende salt af andelårene og læg dem i en gryde med fedt eller vand, så det knap dækker. Knus hvidløg og læg dem i gryden sammen med timian og rosmarin. Læg låg på og kog ved meget svag varme eller stil dem i ovnen ved 100 grader til lårene er helt møre – 2½-3 timer. Tag lårene op, og steg dem sprøde på skindsiden på en pande/grillpande ved god varme.

Tips
Kogte lår kan laves flere dage i forvejen, hvis de opbevares på køl dækket af fedt. Steges sprøde inden servering.


Stegning i ovn
4 andelår à ca. 235 g
Salt og peber

Tilberedningstid: ca. 1 time
Stegesvind: ca. 35 %

Fjern evt. fjerrester fra lårene.
Krydr lårene med salt og peber. Læg dem i et ovnfast fad og stil dem i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader. Steg dem ca. 45 minutter til de er møre. Stik i det tykkeste sted på låret. Kødsaften skal være klar.


Stegning på grill
Kan steges ved indirekte varme.

Andelår skal være gennemstegte for at være møre. De kan derfor tåle at stege længe.