Salat med koedboller kikaerter og avokado

Salat med kødboller, kikærter og avokado

Louise Dandanell

Af Louise Dandanell Ørsted

Det skal du bruge

4 personer

Kødboller
500 g hakket oksekød, 8-12 % fedt
1 æg
1 løg, 100 g
1 fed hvidløg
1 tsk paprika
1 tsk salt
¼ tsk peber
2 tsk olie

Salat
1-2 hjertesalat, 200 g 
½ rød radicchio salat, 100 g
2 dåser kikærter, a 265 g drænet vægt
1 avokado
3 spsk færdig kalorielet olie-eddike dressing
Tilbehør
Groft brød, 320 g

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Rør kød og æg sammen.
Pil og hak løg og hvidløg og rør det i farsen sammen med paprika, salt og peber.
Form farsen til kødboller med en teske.
Varm olie på en pande ved god varme og steg kødbollerne 6-8 minutter i alt. Vend dem så de bliver stegt på alle sider.

Skyl og tør salaten og del den i mindre stykker.
Hæld kikærter i en sigte og lad vandet løbe fra.
Skær avokadoen i skiver.
Fordel salat og kikærter på tallerkner, pynt med avokado og kødboller og hæld dressingen over.
Giv brød til.

Tips

  • Yoghurtdressing med hvidløg passer også godt til salaten.
  • Kikærter kan skiftes ud med nye kartofler eller hvide bønner.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26%
Kulhydrat 38%
Fedt 36%
2780 kJ – 665 kcal
Sund hverdagsmad