Risnudelsalat med hakket oksekød og grøntsager

Risnudelsalat med hakket oksekød og grøntsager

Hanne Holm

Af Hanne Holm

Det skal du bruge

4 personer

150 g risnudler
2 fed hvidløg
1 rødløg
250 g kål fx spidskål eller hvidkål
150 g bønner
1 rød peberfrugt
1 frisk chili
300 g hakket oksekød
4-6 spsk sød chilisauce
2 lime
½-1 tsk sukker
3-4 spsk fiskesovs
½ bakke friske koriander-, mynte- og/eller basilikumblade

Tilbehør

3 spsk peanuts
½-1 dl sød eller stærk chilisauce

Ca. 25 minutter


Sådan gør du

Kog letsaltet vand i en bred gryde. Læg nudlerne i vandet. Sluk for gryden, sæt den til side, læg låg på og lad nudlerne stå ca. 5 minutter til de er møre. Hæld dem i en si, og skyl dem under koldt vand. Stil dem til side i en stor skål.

Klargør grøntsagerne: Hak hvidløg fint, skær løget i tynde både eller små tern, skær kålen i tynde strimler, skær evt. bønnerne i 3-5 cm lange stykker, skær peberfrugten i tynde strimler, fjern kerner og mellemvægge på chilien og hak den fint.

Lad en wok, sautérpande eller en dyb pande blive varm. Tilsæt kødet og vend det, til det skiller og ændrer farve. Tilsæt hvidløg og løg og steg nogle minutter ved stærk varme. Kom kål og bønner i under omrøring og dernæst peberfrugt, chilisauce og 4-5 spsk limesaft. Smag til med sukker og fiskesovs og lad retten stege 3-4 minutter mere. Hvis retten skal være mere krydret, tilsæt chili til sidst.

Kom kødretten i skålen med nudlerne og bland det hele godt. Tilsæt groft hakkede krydderurter.

Hak peanuts groft og bland dem i salaten eller server det til retten.
Server chilisaucen til.

Tips

  • Nudelsalaten kan serveres lun eller kold. 
  • Rester kan bruges til ”madpakken”.
  • Du kan bruge hakket svine-, kalve – eller kyllingekød i stedet for hakket oksekød.
  • Du kan vælge grøntsager efter lyst, sæson og hvad der er i grøntsagsskuffen.
  • Thaibasilikum kan også bruges som krydderurt evt. sammen med koriander.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Hvis retten laves af oksekød med 5% fedt
Protein 23%
Kulhydrat 60% 
Fedt 17%
1810 kJ – 430 kcal

Hvis retten laves af oksekød med 10% fedt
Protein 21%
Kulhydrat 56%
Fedt 23% 
1950 kJ – 465 kcal
Sund hverdagsmad