Ølmarineret Flanksteak med sprød salat og rabarberkompot

Ølmarineret Flanksteak med sprød salat og rabarberkompot

Thomas Castberg

Af Thomas Castberg

Det skal du bruge

4 personer

1 flanksteak, okse eller kalv, 6-800 g

2 tsk olie 

4 grene salvie
4 fed hvidløg
1 limfjordsporter eller anden mørk øl
1 tsk salt
1 tsk sukker

2 agurker, 300 g
1 spsk salt

6 stængler rabarber, 450 g
3 spsk sukker
1 tsk salt og peber

½ kg gulerødder
1 bundt dild
1 bundt bredbladet persille, gerne bredbladet


Tilbehør

1 kg kartofler

Ca. 50 minutter


Sådan gør du

Hak salvie og hvidløg groft. Bland med porter, salt og sukker. Hæld det over flanksteaken og sæt den på køl i minimum 3 timer.

Del agurken på langs og skrab kernen ud med en ske. Skær på skrå i meget tynde skiver, som en halvmåne. Sæt en sigte over en skål, kom agurkeskiverne i, vend med 1 spsk salt og sæt dem til side i 1 time.

Rens rabarberne og skær så lidt af foden af som muligt.

Skær dem i stykker på 3-4 cm. Kom dem i en gryde sammen med sukker, salt og friskkværnet sort peber og lad dem simre ved svag varme i 20 minutter. Det er vigtigt, at det ikke bulderkoger, da det så bliver til en grå rabarbermos.

Tænd op i grillen – mindst ½ time før brug. Den er klar til brug, når kullene er grå, og alle flammer er væk.

Skræl gulerødderne. Skær dem i lange tynde ”pastaagtige” strimler med en kartoffelskræller.

Kom dem i en skål med koldt vand.

Skyl dild og persille og hak det fint.

kog kartoflerne.

Grill flanksteaken over stærk varme. Den skal have 5-6 minutter på hver side afhængig af tykkelsen.

Vend agurker – saltet skal ikke skylles af – gulerødder, persille og dild sammen.

Skær kødet på skrå på tværs af kødfibrene i tynde skiver og læg salaten hen over.

Server med kartofler og rabarberkompot til.

Tips


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 41%
Kulhydrat 44%
Fedt 15%
2150 kJ - 515 kcal
Gæster