Kongelig koldskål med jordbær

Skøn sommerdessert som serveres med sprøde kanelsukker-brød til.

Kongelig koldskål med jordbær

Af Vibeke Lehn

Det skal du bruge

4 personer

250 g nippede jordbær
6 dl kærnemælk
Korn af en halv stang vanilje
2 spsk reven skal af usprøjtet citron
25 g rørsukker
1 dl piskefløde, pisket til tykt skum

Kanel-brød:
8 papirtynde skiver brød
4-6 spsk kanelsukker

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

  1. Blend jordbær, kærnemælk, vaniljekorn og citronskal.
  2. Pisk fløden stiv med sukkeret og vend den i kærnemælken.
  3. Anret koldskålen i små glas eller skåle.
  4. Drys brødskiverne med kanelsukker, rist dem gyldne og sprøde i ovnen og server dem til koldskålen.
Opskrift og foto er udlånt af sæson.dk.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 12%
Kulhydrat 59%
Fedt 29%
1465 kJ – 350 kcal
Sund hverdagsmad