Kalve-ribeye med grillede asparges, nye kartofler og to slags kryddersmør

Fyr op i grillen, og nyd sommerens skønneste råvarer. Du får et lynhurtigt måltid. Perfekt - både på en hverdagsaften og til gæster i weekenden. Blæretrick: Servér hele to slags hjemmerørt smør til.

Kalve-ribeye med grillede asparges, nye kartofler og to slags kryddersmør

Louise Dandanell

Af Louise Dandanell Ørsted

Det skal du bruge

4 personer

4 skiver kalve-ribeye, a 150 g, 1½ cm tykke
Salt og peber
2 tsk smør

Sennepssmør
25 g feta
25 g blødt smør
1 tsk sennep, gerne grov

Parmesansmør
25 g blødt smør
2 spsk revet parmesan
½ potte basilikum

Pynt
Lidt basilikumblade


Tilbehør

2 bundter grønne asparges, 500 g
1 kg nye kartofler
½ bundt persille

Ca. 1 time


Sådan gør du

Tænd grillen.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.

Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
Skyl og hak persille og vend det i kartoflerne.
Vask asparges, og knæk det nederste stykke af.

Smuldr fetaen og rør den sammen med smør og sennep. Smag til med peber.
Form smørret til en rulle i bage- eller madpapir. Læg smørret i fryseren.

Skyl og hak basilikum. Rør parmesan og basilikum i smørret og smag til med salt og peber. Form smørret til en rulle i bage- eller madpapir. Læg smørret i fryseren.

Brun kødet ved direkte varme 1 minut. Vend og brun på den anden side.
Steg til saften kommer op på overfladen, vend og steg på den anden side til saften kommer op på overfladen. Tag kødet af. 

Grill asparges et par minutter til de har fået farve.

Tips

  • Kød og asparges kan også steges på en pande eller grillpande.
  • I stedet for basilikum kan man med fordel bruge frisk ramsløg.
  • Bland 1 fed hakket hvidløg i parmesansmørret.
  • Frisk spinatsalat passer godt til retten.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26 %
Kulhydrat 40 %
Fedt 27 %
2550 kJ – 610 kcal
Gæster