Grovbolle med roastbeef og løgcreme

Grovbolle med roastbeef og løgcreme

Af Betina Repstock

Det skal du bruge

4 personer

Grovboller
4 dl lunken vand
20 g gær
1 tsk salt
2 spsk knækkede hvedekerner
2 spsk hørfrø
4 dl grahamsmel

Roastbeef
400 g fersk hel roastbeef
salt og peber
1 tsk raspolie
2 dl okseboullion
1 spsk paprika
1 spsk engelsk sauce

Løgcreme
2 løg, 200 g
1 tsk raspolie
1 kvist timian
1 fed hvidløg
4 spsk Buko frisk ost 30 % (60+)
8 blade salat (romaine eller iceberg)
2 gulerødder, 150 g


Ca. 50 minutter


Sådan gør du

Bland vand og gær. Tilsæt hvedekerner, hørfrø, salt og grahamsmel lidt af gangen til dejen har en passende konsistens. Det er ikke sikkert, at alt melet skal bruges.
Rør dejen sammen og lad den hæve i skål dækket med et viskestykke eller lignende i ca. 30 minutter.
Slå dejen ned, ælt den og form den til store boller 4-6 stk., alt efter hvilken størrelse man ønsker.
Sæt dem på en bageplade på bagepapir, dæk med et viskestykke og lad dem efterhæve i ca. 40 minutter.
Bag ved 200 grader i ca. 12 min. Tag bollerne ud og afkøl på en bagerist.

Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber.
Varm olie i en gryde ved god varme. Brun roastbeefen på alle sider.
Tilsæt bouillon, paprika og engelsk sauce. Skru ned til middel varme og kog under låg i ca. 20 minutter.
Roastbeefen er færdig, når centrumtemperaturen er 58-60 grader. Brug stegetermometer til at måle.
Afkøl stegen i den smule saft, der er i bunden af gryden.

Skræl løg og halver dem fra top til rod. Skær dem i skiver.
Varm olie på en pande ved god varme. Steg løgskiverne lysebrune heri. Skræl og hak hvidløg og tilsæt det sammen med lidt timian.
Afkøl og bland med Buko friskost.
Skyl salaten, skræl guleroden og skær den i strimler med en kartoffelskræller.
Flæk bollerne og smør dem med løgcreme.

Server som på billedet.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein: 25%
Kulhydrat: 55%
Fedt: 20%
2430 kJ = 581 kcal
Sund hverdagsmad