Skinkeschnitzel på grill med grøntsager

Dejlig opskrift på grillstegte skinkeschnitzler. Serveret med sprød og lækker bulgursalat. Glæd dig til at servere denne lækre ret med skinkeschnitzel fra grill.

Grillstegte skinkeschnitzler med grøntsager

Af Susanne Kjaer

Det skal du bruge

4 personer

4 skinkeschnitzler af inderlår, 2 cm tykke, a 250 g 
salt og peber

Marinade og dressing
2 spsk olivenolie
5 spsk japansk soja
2 fed hvidløg
1 citron
frisk ingefær
2 spsk flydende honning

Bulgursalat og grillede grøntsager
2 dl bulgur
2 forårsløg
2 squash, 400 g
2 gule peberfrugter
6 tomater

Ca. 1 time plus 4-8 timer til marinering af kødet


Sådan gør du

Bestil 2 cm tykke skinkeschnitzler hos slagteren. 

Marinade

  1. Bland olie, soja, knust hvidløg, 1-2 tsk revet citronskal, saft af ½ citron og 2 tsk skrællet, revet ingefær.
  2. Halvdelen skal bruges som dressing til bulgursalat, stil den til side.
  3. Bland resten af marinaden med honning og hæld den i fx en kraftig plastpose.
  4. Kom skinkeschnitzlerne i posen, luk og læg den i køleskab i 4-8 timer.

Bulgursalat

  1. Kom bulgur i en skål og hæld 3½ dl kogende vand over.
  2. Dæk skålen med film eller stanniol og lad den trække, til væden er opsuget ca. ½ time. Si evt. overskydende væde fra.
  3. Vend dressingen i bulguren.
  4. Skær forårsløg, 1 squash, 1 peberfrugt og 4 tomater i ½ cm store tern og vend dem i bulguren.
  5. Smag til med salt, peber og citron.

Grillede grøntsager

  1. Skær 1 squash i tykke skiver, 1 peberfrugt i store strimler og 2 tomater i halve.
  2. Tag kødet op af marinaden.
  3. Krydr med salt og peber. 
  4. Grill skinkeschnitzlerne til de er gyldne, 2-3 minutter på hver side, så de er lige netop gennemstegte.
  5. Grill grøntsagerne.

Tips

  • Marinaden kan også bruges til svinekoteletter og medaljoner af svinefilet.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 43%
Kulhydrat 36%
Fedt 21% 
2480 kJ - 590 kcal
Gæster