Det skal du bruge
4 personer
4 skinkeschnitzler af inderlår, 2 cm tykke, a 250 gsalt og peber
Marinade og dressing
2 spsk olivenolie
5 spsk japansk soja
2 fed hvidløg
1 citron
frisk ingefær
2 spsk flydende honning
Bulgursalat og grillede grøntsager
2 dl bulgur
2 forårsløg
2 squash, 400 g
2 gule peberfrugter
6 tomater
Ca. 1 time plus 4-8 timer til marinering af kødet
Sådan gør du
Bestil 2 cm tykke skinkeschnitzler hos slagteren.
Marinade
- Bland olie, soja, knust hvidløg, 1-2 tsk revet citronskal, saft af ½ citron og 2 tsk skrællet, revet ingefær.
- Halvdelen skal bruges som dressing til bulgursalat, stil den til side.
- Bland resten af marinaden med honning og hæld den i fx en kraftig plastpose.
- Kom skinkeschnitzlerne i posen, luk og læg den i køleskab i 4-8 timer.
Bulgursalat
- Kom bulgur i en skål og hæld 3½ dl kogende vand over.
- Dæk skålen med film eller stanniol og lad den trække, til væden er opsuget ca. ½ time. Si evt. overskydende væde fra.
- Vend dressingen i bulguren.
- Skær forårsløg, 1 squash, 1 peberfrugt og 4 tomater i ½ cm store tern og vend dem i bulguren.
- Smag til med salt, peber og citron.
Grillede grøntsager
- Skær 1 squash i tykke skiver, 1 peberfrugt i store strimler og 2 tomater i halve.
- Tag kødet op af marinaden.
- Krydr med salt og peber.
- Grill skinkeschnitzlerne til de er gyldne, 2-3 minutter på hver side, så de er lige netop gennemstegte.
- Grill grøntsagerne.
Tips
- Marinaden kan også bruges til svinekoteletter og medaljoner af svinefilet.