Det skal du bruge
4 personer
4 svinekoteletter uden ben, 2 cm tykke, a ca. 125 g eller medaljoner af svinefilet, 2½ cm tykke a ca. 100 gGrillmarinade
2 spsk salt
3 spsk citronsaft
2 tsk tørret timian eller 3-4 kviste frisk timian
Marinerede grøntsager
1 bundt friske løg, 400 g
2-3 gulerødder, 200 g
250 g små champignon
Grøntsagsmarinade
4 dl hønsebouillon
2 dl hvidvin
2 spsk olivenolie
salt
2 tsk peberkorn
1 dl kryddereddike
1 bundt persille
Tilbehør
Brød, 300 g
Ca. 1 time + 1 døgn til marinering
Sådan gør du
Marinerede grøntsager
- Kog bouillon, vin, olie, eddike, persille og krydderier til grøntsagsmarinaden i 5 minutter.
- Si marinaden, hæld den tilbage i gryden, og smag den til med salt.
- Skær løgene i både. Skær gulerødderne i stave. Skær svampene i kvarte.
- Kog løg og gulerødder i 5 minutter i marinaden. Tilsæt svampene, og lad det hele koge i endnu 3 minutter under omrøring.
- Hæld salaten i en skål, afkøl den, og lad den stå i køleskabet evt. til næste dag.
Grillmarinade
- Kog 1 dl vand, salt, citronsaft og timian sammen til en grillmarinade.
- Grill koteletterne ca. 5 minutter på hver side.
- Vend dem 2-3 gange under stegningen, og pensl hver gang med grillmarinaden.
Servering
- Lun brødene på grillen ved siden af koteletterne.
- Servér de grillede koteletter med de marinerede grøntsager og brød.