Spansk gryde med skinketern og bagte kartofler

Spansk gryde med skinketern og bagte kartofler

Af Vibeke Lehn

Det skal du bruge

2 personer

250 g skinkeinderlår i tern, 2 x 2 x 2 cm
1 dåse flåede tomater
1 løg, ca. 50 g
1 fed hvidløg
8-10 champignon, ca. 125 g
½ citron
evt. 1 lille stk. hel kanel eller 1 knsp stødt kanel
salt og peber
evt. 1 dl bouillon
frisk oregano, merian, basilikum eller persille

Bagte kartofler
400 g små kartofler




Ca. 45 minutter


Sådan gør du

Skær kartoflerne i halve eller kvarte og læg dem på bagepapir på en bageplade.
Krydr med salt og peber.
Bag kartoflerne i ovnen ved 225 grader til de er møre, ca. ½ time.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Bring de flåede tomater i kog i en gryde.
Kom kødet i - det skal lige være dækket af væske. Skru ned til svag varme, når retten koger.

Tilsæt hakket løg, knust hvidløg, champignon i skiver, et stykke citronskal, fx skåret med en kartoffelskræller, evt. kanel samt salt og peber. Læg låg på og kog kødet mørt, ca. 30 minutter. Tilsæt evt. bouillon, hvis der mangler væske.

Pynt med kryddergrønt ved servering.

Tips

  • Kogte kartofler kan bruges i stedet for bagte kartofler.
  • Jævn retten med sovsejævner, hvis saucen er tynd.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 38%
Kulhydrat 52%
Fedt 10%
1600 kJ - 380 kcal
Sund hverdagsmad