Bøf med citronmarinade

Bøf med citronmarinade

Af Vibeke Lehn

Det skal du bruge

2 personer

2 bøffer af oksefilet uden fedtkant,
2 cm tykke, a 125 g
Salt og peber
2 tsk olie

Marinade
1 fed hvidløg
½ citron
Et par kviste timian eller 2 tsk tørret
2 tsk olie
1 tsk honning eller sukker

Grov mos af blomkål og rosenkål
½ blomkål, ca. 300 g
200 g rosenkål
1 porre, ca. 125 g
1 tsk smør
Rucola, 40 g

ca. 40 minutter


Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber. Lad olien blive varm på en pande ved god var-me. Brun kødet 1 minut, vend og brun den anden side 1 minut. Skru ned til middel varme og steg til saften kommer op på overfladen. Vend og steg på den anden side, til saften kommer op. Så er kødet rosa indeni. Det tager 6-8 minutter i alt. Tag kødet af og kasser stegefedtet.
Pres eller hak hvidløg, riv 2 spsk skal og pres ½ dl saft af citronen. Pisk marinaden sammen, smag til med salt og peber. Hæld den over de varme bøffer.

Kog blomkål i grove buketter og rosenkål i halve. Skær porren i tykke skiver og kog den med de sidste 2-3 minutter. Hæld vandet fra, tag porrene op og mos kålene groft med en gaffel. Smag til med smør, salt og peber. Vend til sidst rucola i.

Tips

  • Broccoli og kartofler kan bruges i stedet for blomkål og rosenkål.
  • Fjern de yderste blade, hvis der bruges frisk rosenkål.
  • Rosmarin kan bruges i stedet for timian.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 44%
Kulhydrat 29%
Fedt 27%
1405 kJ – 335 kcal

Ca. 300 g frugt og grønt pr. person.

6 om dagen logo

Sund hverdagsmad