Spidsbryst

Spidsbryst

Spidsbrystet er det forreste af brystet, det er mindre fedt end det øvrige bryst, men egner sig også til kogning, braisering eller anden langtidstilberedning. Det giver en god suppe og er et meget smagfuldt stykke kød.


Skærevejledning

Udbenes uden dybe snit. Afskæres langs det tredje ribben og renskæres for talg og ureelt kød.

Anddel kød: ca. 35 %
Tilberedningstid: Ca. 2 timer.

Tilberedning
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Læg kødet i en gryde med kogende vand, så det lige dækker.
Skum urenheder af. Skru ned til lav varme og lad det simre under låg ca. 2 timer til kødet er helt mørt.
Centrumtemperaturen skal være 80 grader.

Sprængt spidsbryst
2 l vand
600 g salt
120 g sukker
25 peberkorn
Evt.
2-4 kviste timian
2-3 laurbærblade
Kog alle ingredienser til en lage. Lad den afkøle helt. Læg kødet i en skål/beholder og hæld lagen over, kødet skal være dækket helt. Sæt kødet i køleskab 2-2½ døgn alt efter, hvor tykt kødet er.
Tag kødet op af lagen og skyl det. Læg kødet i en gryde med kogende vand, så det lige dækker.
Skum urenheder af. Skru ned til lav varme og lad det simre under låg ca. 2 timer til kødet er helt mørt.
Centrumtemperaturen skal være 80 grader.