Svinekam stegt som vildt

Svinekam med bacon - stegt som vildt

Familiemiddagen på en efterårs- eller vinteraften bliver fantastisk med denne klassiske opskrift. Svinekammen er fyldt med bacon og stegt i ovnen, til kødet er blødt og mørt som smør. Dertil serveres en guddommelig sovs med fløde, ribsgelé og blåskimmelost.

Af Vores Mad

Det skal du bruge

4-6 personer

1-1½ kg svinekam uden svær med 3 mm spæk og uden ben
150 g bacon i skiver
salt og peber
1-1½ dl vand
1 kvist timian

Sovs
40 g smør eller margarine
50 g hvedemel
5-6 dl letmælk
salt
kulør
½-1 dl piskefløde
1 spsk ribsgelé eller syltede tyttebær
1 tsk Danablu
Tilbehør

1 kg ovnstegte kartofler
4-6 halve pærer med tyttebær 
250 g ristede svampe, evt. champignon


Ca. 2 timer, heraf ca. 1¼ time i ovn


Sådan gør du

Skær kødet i skiver uden at skære helt igennem. Læg ½ skive bacon i hvert snit.

Læg kødet i en lille bradepande. Krydr med salt og peber. Sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader. 

Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Tilsæt mælken lidt efter lidt og kog saucen igennem under omrøring. Smag sovsen til med salt og giv den et par dråber kulør. Hæld sovsen over kødet, hæld 1-1½ dl vand ved og læg en timiankvist i bradepanden. 

Steg kødet i bradepanden i alt ca. 1 time. Tag kødet ud af ovnen. 

Si skyen fra kødet ned i en gryde, tilsæt piskefløde og kog saucen igennem. Smag til med salt, ribsgelé og Danablu.

Tips

  • Nakkekam kan bruges i stedet for svinekam.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26%
Kulhydrat 23%
Fedt 51%
4295 kJ - 1020 kcal
Gæster