Stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs

Grethe Andersen

Af Grethe Andersen

Det skal du bruge

4 personer

Ca. 600 g svinebryst, stegestykke i skiver, ½ cm tykke
salt og peber

Sovs
4 dl letmælk
2 spsk hvedemel
10 g smør eller margarine
1 bundt persille evt. bredbladet persille
Tilbehør
1 kg kartofler

Ca. 50 minutter


Sådan gør du

Kog kartoflerne.

Dup skiverne tørre med køkkenrulle. Krydr kødet med salt og peber.

På pande
Varm panden op ved god varme. Brun skiverne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.

I ovn
Læg skiverne på risten i en bradepande. Sæt bradepanden øverst i en kold ovn. Tænd ovnen på 225 grader og steg til skiverne er gyldne. Vend skiverne og steg til de er gyldne og sprøde. Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.

Sovs
Pisk 1 dl mælk og mel til en jævning eller ryst det sammen i en melryster. Hæld det i en tykbundet gryde. Pisk resten af mælken i. Bring sovsen i kog under piskning og lad den småkoge ca. 5 minutter. Tilsæt fedtstoffet og smag til med salt og peber. Tilsæt hakket persille.

Tips

  • Kogestykke i ½ cm tykke skiver kan bruges i stedet for stegestykke.
  • Brug evt. en færdig mælkesovs med max 5% fedt og tilsæt hakket persille.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 44%
Fedt 29% 
2100 kJ - 525 kcal
Gæster