Spinatsalat med hindbær og flæskesvær

Spinatsalat med hindbær og flæskesvær

Af Betina Repstock

Det skal du bruge

2 personer

50 g puffede flæskesvær
350 g nye kartofler
Salt
5 spsk eddike – evt. hindbæreddike
2 tsk sukker
1 rødløg, ca. 150 g
50 g sprød salat, fx ¼ iceberg
200 g babyspinat
2 bakker hindbær, ca. 250 g
Tilbehør
140 g groft brød

Ca. 25 minutter


Sådan gør du

Skrub kartofler fri for jord. Kom dem i en gryde og dæk med vand. Kom lidt salt i og kog med låg i ca. 15 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra og tilsæt koldt vand.

Rør eddike og sukker sammen. Pil løg og snit i stimler. Hæld eddiken over løgene.

Snit iceberg og skyl det sammen med babyspinat. Dræn begge dele i en salatslynge eller sigte.

Skyl hindbær og afdryp på køkkenrulle.

Skær de afkølede kartofler i mindre stykker og vend med løg, eddike, salat og spinat.

Kom flæskesvær i en frysepose og knus dem - anvend evt. en kagerulle eller en flaske.

Drys de knuste svær over salaten og fordel hindbær på toppen. Server med brød.

Tips

Opskriften er fra Den Magiske Gris. Se mere på www.denmagiskegris.dk


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 20%
Kulhydrat 57%
Fedt 23%
2475 kJ – 590 kcal
Sund hverdagsmad