Spinatfyldt kylling med brød og salat

Spinatfyldt kylling med brød og salat

Af Turboholdet Hanssted Skole

Det skal du bruge

4 personer

Spinatfyld
250 g hel spinat, frossen
1 spsk vand
Salt og peber
½ dl piskefløde
Lidt sukker

Kylling
3-4 kyllingebryster, ca. 500 g
2 tsk smør
8 tandstikker

Granatæblesalat
1 pakke salatmix, 75 g
1 granatæble
1 gul peberfrugt
Tilbehør
300 g groft brød fx Mandelbrød

Ca. 1 time


Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader.

Spinatfyld

  1. Kom den frosne spinat og vand i en gryde.
  2. Læg låg på og lad det simre ved svag varme til spinaten er tøet op. 
  3. Tilsæt fløden og kog spinaten igennem.
  4. Smag til med salt og peber og en anelse sukker.

Kylling

  1. Skær et stort snit ind fra siden i hvert af kyllingebryststykkerne, men husk at de stadigvæk skal hænge sammen. Krydr med salt og peber.
  2. Hæld væden fra spinaten.
  3. Fyld ca. 2 spsk af spinaten ind i hvert kyllingestykke, og sæt tandstikkerne i, så fyldet ikke flyder for meget ud. Overskydende spinat serveres som tilbehør til retten.
     
  4. Varm smør på en pande ved god varme. Det skal bruse af og blive gyldent. Smørret er varmt nok, når det siger lyde, når kødet lægges på.
  5. Brun stykkerne på panden i ca. 2 minutter på hver side.   
  6. Læg kyllingestykkerne i et ovnfast fad, og sæt fadet i ovnen.
  7. Steg i 15 minutter.

Granatæblesalat

  1. Skyl og tør salaten.
  2. Skær granatæblet midt over, og bank på ydersiden med bagsiden af en ske, så kernerne falder ned i en skål. Pil resten ud med en ske. Fjern eventuelle hinder.
  3. Skyl peberfrugten, fjern kernerne og skær den i tern.
  4. Bland salaten i en skål.

Tips

Denne opskrift er lavet af elever fra 6. og 7. klasse på Hanssted Skole i Valby sammen med VoresMad.dk. Opskriften blev udviklet som led i et hjemkundskabsforløb, et såkaldt turboforløb, i vinteren 2012/13.

  • Man kan bruge kylling, der er tilsat 10% lage. Kød tilsat lage er mere robust, det tåler mere varme.
  • Man kan spare tid, hvis man ikke bager brødet selv, men køber noget færdigt.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26%
Kulhydrat 44%
Fedt 29%
2440 kJ – 580 kcal

Sund hverdagsmad