Små farsbrød i ovn med bacon

Det hakkede svinekød røres med alskens gode sager - som revne gulerødder og tranebær. Bacon vikles om. Det giver nogle saftige små farsbrød, der er perfekte til buffet eller sammenskudsgilde.

Små farsbrød med bacon

Af Sandra Leigh Draznin

Det skal du bruge

8 personer på buffet eller frokostbord

400 g hakket svinekød
1 lille løg, ca. 50 g
2 stilke blegselleri
1-2 fed hvidløg
½ citron
1-2 tsk karry
½ tsk salt
¼ tsk peber
1-2 gulerødder, ca. 100 g
50 g tørrede eller friske tranebær
16 skiver bacon

Tilbehør

8 skiver rugbrød


Ca. 30 minutter


Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 220 grader.
  2. Hak løg, blegselleri og hvidløg fint i en hurtig-hakker eller en foodprocessor. Rør det i kødet sammen med 2 tsk fintrevet citronskal, karry, salt og peber. Tilsæt groft revne gulerødder og tranebær, hvis de er friske hakkes de groft.
  3. Del farsen i 16 portioner og form dem til korte tykke pølser. Kom en skive bacon om hver pølse. Læg de små farsbrød på en bageplade med bagepapir.
  4. Sæt pladen i ovnen og bag farsbrødene ca. 20 minutter.

Tips


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person, hvis farsbrødene er lavet af hakket kød, 6% fedt
Protein 25%
Kulhydrat 43%
Fedt 32%
1200 kJ – 285 kcal

Energifordeling og -indhold pr. person, hvis farsbrødene er lavet af hakket kød, 10% fedt
Protein 22%
Kulhydrat 41%
Fedt 37%
1280 kJ- 305 kcal

Gæster