Det skal du bruge
1 person
1 skinkeschnitzel 1 cm tyk, ca. 125 gSalt og peber
Evt. ½ tsk tørret oregano
1 tsk olie
1/6 spidskål eller icebergsalat, ca. 1 dl
1 tomat
¼ peberfrugt
1 spsk fedtreduceret mayonnaise
½ tsk paprika, gerne røget
1 fuldkornsbolle, ca. 80 g
Ca. 15 minutter
Sådan gør du
Snit kålen eller salaten - ca. 1 dl. Skær tomaten og peberfrugten i skiver. Rør mayonnaisen med paprika.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr det med salt, peber og evt. oregano. Lad olien blive varm på en pande ved kraftig varme. Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når kødet kommes på panden. Brun kødet ½ minut på hver side, skru lidt ned for varmen og steg det 1½ minut på hver side. Kødet er mest mørt og saftigt, hvis det er svagt rosa indeni. Tag kødet af panden og skær det først i tynde strimler, lige før bollen gøres klar til servering.
Lun bollen på en brødrister eller på en pande og skær den over. Smør mayonnaiseblandingen på bollerne. Fordel salat på bunden af bollen. Læg kødet i strimler over og fordel tomat og peberfrugt over. Læg bolletoppen på.
Tips
- I stedet for skinkeschnitzel kan du bruge svinekoteletter uden fedtkant, kalveschnitzler, oksebøf eller kyllingebryst. Du kan også bruge en rest kold steg uden fedtkanter i tynde skiver.
- Se også opskrift på Skinkeschnitzler på grill