Satayspyd med peanutbuttersauce og ris

Lav mange af disse spyd med marineret kød, for de er populære og forsvinder hurtigt. Både børn og voksne er vilde med dem. Vi har brugt svinemørbrad i opskriften på spyd med satay sauce af peanutbutter, men du kan også bruge kylling, ligesom i en traditionel chicken satay.

Satayspyd med peanutbuttersauce og ris

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

4 personer

1 afpudset svinemørbrad, ca. 500 g
12-14 træspyd

Marinade
1 dl light kokosmælk, 6-8 % fedt
1 spsk sukker
1 tsk karry
2 spsk fiskesauce eller sojasauce
1 spsk olie

Peanutbuttersauce
3 dl light kokosmælk, 6-8 % fedt
3 spsk grov peanutbutter
1 spsk sukker
1 lime eller citron
1 tsk karry
1 spsk fiskesauce eller sojasauce

Tilbehør

3 dl ris - gerne naturris med Fuldkornslogoet
500 g broccoli
1 hel melon, ca. 800 g

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet. Skær mørbraden i 3 stykker som hver skæres i 1 cm skiver på langs.
Rør ingredienserne til marinaden sammen. Vend kødet heri og lad det trække 15 minutter.

Tænd ovnen på 225 grader.
Kog risene.

Sæt kødet på spyddene. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Steg dem øverst i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter til kødet er netop gennemstegt.

Kog kokosmælk, peanutbutter, sukker, 1 spsk lime- eller citronsaft, karry og fiskesauce i en gryde 3-4 minutter under omrøring. Server saucen til spyddene.

Damp broccolien.

Skær melon i både.

Tips

  • Satayspyd kan laves af kyllingeinderfilet i stedet for svinemørbrad.
  • Overskydende spyd, peanutbuttersauce, broccoli og melon kan bruges i madpakken.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 25%
Kulhydrat 40%
Fedt 35%
3110 kJ – 740 kcal
Sund hverdagsmad