Det skal du bruge
Ca. 24 skiver
1 sprængt slag, svinebryst, 1-1½ kg
kødsnor
10-20 g blandede tørrede
svampe
1-2 løg
½ spsk olie
½ citron, revet skal og saft
4-6 spsk
frisk oregano eller 4-6 tsk tørret
peber
2 blade
husblas
Ca. 3½ time + tid til afkøling
Sådan gør du
Bestil kødet 2 dage i forvejen hos slagteren.
Læg svampene i blød i
koldt vand ½ time. Vrid vandet af svampene. Skær løg i tern, og svits løg og
svampe i olien. Tag det af panden. Tilsæt citronskal og -saft og grofthakket
oregano.
Smag til med peber. Læg husblas
klippet i mindre stykker og blandingen på kødet. Rul sammen til en
pølse, og snør rullepølsen med kødsnor. Læg rullepølsen i en passende gryde, og
fyld vand på, så rullepølsen kun lige netop er dækket af vand. Kog ved svag
varme i 1½-2 timer.
Sluk for varmen, og lad rullepølsen trække ca. 1 time
i suppen. Kom den i en plastpose, læg den i en rullepølsepresser, og stil den i
køleskabet. Rullepølsen har godt af at trække et par dage før servering, heraf
½-1 døgn i presseren.
Tips
- I stedet for at koge rullepølsen, kan den steges i ovnen i en sandkageform ved 180 grader i ca. 2 timer.
- Rullepølsen kan også presses ved hjælp af to sandkageforme. Læg rullepølsen i den ene form, stil den anden ovenpå på 5-10 kg vægt i.
- Rullepølsen kan fryses i 3-4 måneder.