Det skal du bruge
Frokost - 12 personer
1,2 kg svinebryst af kogestykke - eller1 kg afpudsede svinekæber/kæbeklumper
10 hele allehånde
5 enebær
¼ tsk kommen
1 tepose af papir
1 løg
1 gulerod
½ porre
salt og peber
forme
Ca. 3 timer + tid til afkøling
Sådan gør du
Kom krydderurterne i teposen. Kom alle ingredienserne i en gryde og tilsæt 3-4 dl vand, så det næsten dækker kødet. Læg låg på og lad det koge ved lav varme ca. 1½ time til kødet er meget mørt.
Bruges svinebryst, skilles svær og brusk fra, mens kødet er varmt. Riv/pluk det varme kød fra hinanden med to gafler eller med en el-pisker.
Smag kødet til med salt og peber. Kom det i formene. Kog evt. suppen ind og hæld den over, så den kun lige dækker. Stil formene i køleskab. Rillettes er klar til servering næste dag, men kan opbevares på køl i 2-3 dage.
Anvendelses muligheder:
- Rillettes kan tilberedes med ristet rugbrød og evt. surt.
- Rillettes kan serveres med cornichoner, hakket persille og små brødcroutoner.
- Læg rillettes i et ca. 1½ cm højt lag i fx en foliebakke. Læg pres på og lad det stå i køleskabet et døgn. Skær kødet i firkanter på 2 x 2 cm. Dup den ene side i mel, sennep og fint sigtet rasp. Stil dem koldt indtil de steges lysebrune og sprøde på den panerede side i rapsolie eller smør.
- Rillettes kan bruges som fyld i æbleskiver