Pulled beef sandwich

Pulled beef

Louise Dandanell

Af Louise Dandanell Ørsted

Det skal du bruge

8 personer

1,2 kg oksebov- eller tykkam

Marinade
1 tsk hele sennepsfrø
1 tsk hel peber
2 tsk røget paprika
1 ½ tsk chilipulver
1 tsk salt
100 g brun farin
2 spsk soja
1 dl ketchup
1 spsk Worcestersauce

Coleslaw
300 g gulerødder
300 g hvid-/spidskål, grønkål eller savoykål

Dressing
1 skalotte løg eller et meget lille løg
1 ½ dl yoghurt naturel
2 spsk mayonnaise
1 tsk eddike eller Worcestersauce
1 spsk ketchup
½ tsk salt
Lidt peber

Tilbehør

8 store burgerboller, 640 g

1 døgn til marinering, 4-5 timer i ovnen. Arbejdstid ca. ½ time.


Sådan gør du

  1. Knus sennepsfrø og peber i en morter og bland med de øvrige krydderier, farin, soja og ketchup.
  2. Gnid kødet med marinaden. Læg kød og krydderier i en pose og lad det ligge natten over.
  3. Læg kødet i et ovnfast fad og hæld marinaden over. Læg stanniol eller låg på og stil fadet i ovnen. Eller læg kødet i en stegepose i et ovnfast fad.
  4. Tænd ovnen på 140 grader og lad kødet stege i 4-5 timer, til det er helt mørt.
  5. Skræl gulerødderne og skær/skræl dem i lange strimler.
  6. Skær kålen i tynde strimler evt. på et mandolinjern.
  7. Riv løget fint.
  8. Rør yoghurt, mayonnaise, Worcestersauce, 1 spsk revet løg og ketchup sammen og smag til med salt og peber.
    Vend gulerødder og kål i dressingen.
  9. Varm bollerne og læg kød og coleslaw i bollerne.

Tips


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 24%
Kulhydrat 37%
Fedt 39%
2780 kJ - 662 kcal

Gæster