Pizzasnegle med skinke: trin-for-trin

Ungerne vil elske de her pizzasnegle, så bag rigelig af dem. Brug dem til aftensmad, i madpakken, til fødselsdag, klassefest eller fest i børnehaven. Skinken kan byttes ud med bacon.

Pizzasnegle med skinke trin-for-trin

Af Hanne Birkum Petersen og Kirsten Marie Pedersen

Det skal du bruge

12 stk

Dej
25 g gær
2 dl lunkent vand
2 spsk olie
½ tsk salt
Ca. 5 dl hvedemel

Fyld
1½ dl tomatpuré
½ løg
150 g kogt skinke
2½ dl reven ost
1 tsk oregano

Ca. 1½ time


Sådan gør du

Sådan skal du gøre:
1. Læg bagepapir på en bageplade
2. Smuldr gæren i en stor skål.
3. Kom vandet i skålen og rør.
4. Hæld olie, salt og 2 dl mel i skålen. Rør.
5. Kom lidt efter lidt resten af melet i skålen. Slå og ælt dejen godt.
6. Ælt dejen færdig på bordet.
7. Rul dejen ud til en firkant på ca. 25 cm x 45 cm

Fyld
1. Kom tomatpuréen i en skål.
2. Pil løget og riv det. Kom det i tomatpuréen. Rør det godt sammen.
3. Hæld tomatblandingen på dejen og smør det ud.
4. Skær skinken i små terninger og kom dem i dejen.
5. Drys ost over skinken.
6. Drys oregano over osten.
7. Rul dejen sammen til en pølse. Skær den i 12 stykker.
8. Sæt pizzasneglene på bagepladen. Læg en plasticpose over sneglene.
9. Lad pizzasneglene hæve i 15 minutter.
10. Tænd varmluftsovnen på 200 grader.
11. Bag pizzasneglene øverst i ovnen i 12-15 minutter.
12. Tag pizzasneglene ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

Tips

  • Kom pizzasneglene i madpakken sammen med agurkestænger og gulerodsstave.
  • Pizzasnegle kan spises til aftensmad sammen med salat.
  • Gem evt. nogle pizzasnegle i fryseren.
  • Skinken kan udskiftes med bacon. Steg baconen sådan: Dup bacon tør med køkkenrulle. Skær den i små terninger. Læg bacon-terningerne på en pande, og steg dem til de er gyldne. Læg bacon-terningerne på køkkenrulle på en tallerken. Hæld de afsmeltede fedt væk.

energifordeling

Energifordeling og -indhold i 1 stk. pizzasnegl
Protein 20%
Kulhydrat 52%
Fedt 28%
710 kJ - 170 kcal
Sund hverdagsmad