Persillerodssuppe med ingefærmarineret gris

Persillerodssuppe med ingefærmarineret gris

Mikkel Karstad

Af Mikkel Karstad

Det skal du bruge

4 personer

500 g skinkestrimler (minutstrimler), ca. ½x½x5 cm
1 lime, usprøjtet
15 g ingefær
2 spsk soja
1 spsk fishsauce
½ tsk salt
Peber
4 tsk olie

Persillerodssuppe
5 persillerødder, ca. 500 g
2 skalotteløg
20 g smør
6 dl vand
1-2 lime, usprøjtet
2 dl letmælk

Tilbehør

1 bundt persille
25 g cashewnødder
4 skiver groft brød, ca. 200 g

Ca. 35 minutter


Sådan gør du

Skyl lime til kødet. Riv skallen og pres saften. Skræl og riv ingefær. Kom minutstrimler i en skål med limesaft og -skal, ingefær, soja, fishsauce, salt og peber. Lad kødet marinere i 15 minutter.

Skræl persillerødder og pil skalotteløg. Skær i grove stykker.

Varm smør i en gryde til det bruser op. Steg persillerødder og løg i 1-2 minutter, til de begynder at tage lidt farve. Tilsæt vand og bring i kog. Kog ved lavt blus i 10-15 minutter, til persillerødderne er møre.

Skyl og riv lime til suppen. Pres saften. Skyl og hak persille.

Rist nødder på en tør pande, til de bliver gyldne. Tag dem af panden og hak dem groft.

Tilsæt mælk til suppen, krydr med salt og peber og kog suppen yderligere 5 minutter.

Varm halvdelen af olien på en pande ved god varme. Olie skal være varm og det skal sige "lyde", når kødet kommer på panden. Tilsæt halvdelen af kødet og lad det stege på alle sider i 1-1½ minut, ca. 4 minutter i alt. Kom kødet på en tallerken. Varm den anden halvdel olie ved kraftig varme og brun resten af kødet i 1-1½ minut.

Tag suppen af varmen og blend suppen jævn og glat i en blender eller med en stavblender.

Varm suppen forsigtigt igennem og smag til med salt, peber og limesaft og -skal.

Anret den varme suppe med ingefærstegte minutstrimler, persille, ristede nødder og brød.

 

Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på smækpåsmagen.dk.

Tips

  • Hvis du ikke kan finde skinkestrimler (minutstrimler), kan du bruge schnitzler, som du skærer i ½ cm tykke strimler på det korte led.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 33 %
Kulhydrat 38 %
Fedt 29 %
1830 kJ – 435 kcal
Sund hverdagsmad