Ovnbagte hele kyllingelår med rosmarin og peberfrugter

Ovnbagte hele kyllingelår med rosmarin og peberfrugter

Af Vibeke Lehn

Det skal du bruge

4 personer

4 hele kyllingelår – over- og underlår uden eller med rygben, ca. 1 kg afhængig af pakkestørrelse
Salt og peber
Frisk rosmarin eller 2 tsk tørret
2-3 peberfrugter – gerne forskellige farver, renset ca. 450 g
250 g tomater –cherrytomater
2 løg
2 fed hvidløg
Basilikum – evt. rød

Tilbehør
1,2 kg små kartofler eller 300 g tørret pasta

Ca. 1 time


Sådan gør du

Drys kartoflerne med salt og peber. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Stil dem i en kold ovn. Tænd ovnen på 225 grader.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt, peber og 1 -2 spsk fintskåret frisk rosmarin.
Skær peberfrugter i grove stykker, tomater i halve og løgene i både. Hak hvidløg.
Bland grøntsagerne og kom dem i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber.
Læg kødet oven på grøntsagerne, og stil fadet i ovnen sammen med kartoflerne. Stegetiden er ca. 45 minutter til kødet er gennemstegt og kartoflerne er møre.

Pynt med basilikum.

Tips

  • 1 kg kyllingeunderlår eller -overlår kan bruges i stedet for hele kyllingelår.
  • Andre grøntsager som fx selleri, jordskokker, pastinak, persillerod, kålrabi, squash, aubergine, gulerod, porre m.fl. kan bruges i stedet for peberfrugter, tomater eller løg.
  • Hvis al væsken ved grøntsagerne i fadet fordamper, kan der tilsættes bouillon eller tør vermouth.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Hvis retten er med ovnbagte kartofler
Protein 21%
Kulhydrat 50%
Fedt 29%
2380 kJ - 565 kcal

Hvis retten er med kogt pasta
Protein 23%
Kulhydrat 49%
Fedt 28%
2495 kJ - 595 kcal


Ca. 200 g frugt og grønt pr. person.

 

Sund hverdagsmad