Mørbradgryde

Mørbradgryde

Af Anne Skovgaard-Petersen

Det skal du bruge

4 personer

1 afpudset svinemørbrad, ca. 500 g
salt og peber
100 g bacon i tynde skiver
2 løg
250 g champignon
1 dåse hakkede, flåede tomater
150-175 g cocktailpølser
evt. saucejævner

Tilbehør
løse ris af 3 dl ris
færdigkøbt agurkesalat

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Kog risene.

Fjern sølvsenen, hvis den ikke er fjernet på mørbraden. Skær mørbraden i 1 cm tykke skiver, dup dem tørre og krydr med salt og peber. Skær baconen i strimler på tværs og løgene i skiver eller terninger. Svits bacon og løg i en gryde. Tag det op og brun mørbradskiverne 1 minut på hver side ved god varme. Tilsæt 1 dl vand. Kom løg og bacon tilbage i gryden. Tilsæt champignon i skiver og flåede tomater med væde. Lad det koge ved svag varme ca. 15 minutter under låg. Tilsæt cocktailpølserne, når der er 5 minutter tilbage. Jævn evt. skyen og smag til med salt og peber.

Tips

  • Agurkesalat kan laves af 1 agurk, 1 dl eddike og 1 dl sukker. Skær agurken i tynde skiver. Bland ingredienserne til marinaden og smag til med salt og peber. Hæld marinaden over agurkeskiverne og lad salaten trække 1-2 timer.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 28%
Kulhydrat 41%
Fedt 31%
2650 kJ - 630 kcal


 

Sund hverdagsmad