Madmuffins med skinke og broccoli

Disse små og sunde muffins med fyld af broccoli, skinke og ost er perfekte til madpakken. Du kan variere fyldet præcis, som du ønsker det - og de er så lette at lave, at børnene nemt kan være med i køkkenet.

Madmuffins med skinke og broccoli

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

14 stk.

150 g broccoli
1 løg
1 spsk olie
100 g skinke
4 æg
100 g reven mild ost, 17% fedt
½ dl skummet- eller minimælk
Knap 2 dl, 100 g fuldkornshvedemel, gerne grahamsspelt
Ca. 2 dl, 125 g hvedemel
2 tsk bagepulver
3/4 tsk salt
peber
14 muffinforme
1 tsk olie

Ca. 1 time


Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Del broccolien i små buketter, skær stokken i små tern. Hak løget.
  3. Svits broccoli og løg i olien på en pande 3-4 minutter uden at det tager særlig farve.
  4. Afkøl blandingen til den er lunken.
  5. Rør et æg i ad gangen.
  6. Skær skinken i tern og vend den i. Rør de øvrige ingredienser i.
  7. Pensl muffins formene med lidt olie. Fordel dejen heri.
  8. Bag dem ved 180 grader på midterste ovnribbe ca. 35 minutter til de er gyldne og gennembagte.

Tips

  • Madmuffins kan opbevares i køleskabet i et par dage.
  • Madmuffins kan fryses. Holdbarheden er ca. 3 måneder.
  • I stedet for broccoli, kan der bruges revne gulerødder, squash, blomkål m.v.
  • I stedet for skinketern, kan der bruges revet skinke, kylling eller kyllingetern.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. muffin
Protein 23%
Kulhydrat 41%
Fedt 36%
560 kJ – 135 kcal
Sund hverdagsmad