Karrykylling i ovn

Karrykylling i ovn

Af Anne Skovgaard-Petersen

Det skal du bruge

4 personer

1 kylling, ca. 1400 g
Salt og peber
2 løg
2-3 tsk karry
1 stort syrligt æble
½ -1 tsk stødt ingefær
½ -1 stk stødt koriander
¼ tsk stødt chilli
1 spsk hvedemel
4½ dl bouillon
½ dl fløde, 9%

Tilbehør

4 dl løse ris
300 g bønner

Ca. 1¼ time


Sådan gør du

Del kyllingen i kvarte. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm en pande op ved god varme. Læg kyllingestykkerne på panden med skindsiden nedad.

Brun stykkerne på alle sider og læg dem i et ovnfast fad. Svits hakkede løg på panden sammen med karry. Skær æblet i tern, tilsæt det sammen med ingefær, koriander, chili og mel. Rør i blandingen. Tilsæt bouillon og fløde og kog saucen igennem. Hæld saucen over kyllingen.

Sæt fadet i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader. Lad kyllingestykkerne stå til de er møre og gennemstegte. Mærk efter ved lårene med en urtekniv – kødsaften skal være klar. Stegetiden er ca. 40 minutter.

Kog ris og bønner.

Tips

  • Skindet på kyllingen kan evt. fjernes før servering.
  • Hele lår eller overlår kan bruges i stedet for en hel kylling. Udskæringer uden skind kan bruges, de brunes evt. i lidt olie.

 


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Hvis kyllingekødet spises med skind
Protein 29%
Kulhydrat 34%
Fedt 37% 
3165 kJ - 755 kcal

Hvis kyllingekødet spises uden skind
Protein 35%
Kulhydrat 43%
Fedt 22% 
2495 kJ - 595 kcal
Sund hverdagsmad