Det skal du bruge
4 personer
1 kylling, ca. 1400 gSalt og peber
2 løg
2-3 tsk karry
1 stort syrligt æble
½ -1 tsk stødt ingefær
½ -1 stk stødt koriander
¼ tsk stødt chilli
1 spsk hvedemel
4½ dl bouillon
½ dl fløde, 9%
Tilbehør
4 dl løse ris300 g bønner
Ca. 1¼ time
Sådan gør du
Del kyllingen i kvarte. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm en pande op ved god varme. Læg kyllingestykkerne på panden med skindsiden nedad.Brun stykkerne på alle sider og læg dem i et ovnfast fad. Svits hakkede løg på panden sammen med karry. Skær æblet i tern, tilsæt det sammen med ingefær, koriander, chili og mel. Rør i blandingen. Tilsæt bouillon og fløde og kog saucen igennem. Hæld saucen over kyllingen.
Sæt fadet i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader. Lad kyllingestykkerne stå til de er møre og gennemstegte. Mærk efter ved lårene med en urtekniv – kødsaften skal være klar. Stegetiden er ca. 40 minutter.
Kog ris og bønner.
Tips
- Skindet på kyllingen kan evt. fjernes før servering.
- Hele lår eller overlår kan bruges i stedet for en hel kylling. Udskæringer uden skind kan bruges, de brunes evt. i lidt olie.