Kalveterrine med rabarber

Kalveterrine med rabarber

Af Betina Repstock

Det skal du bruge

4 personer

Ca. 1 kg kalvebov eller -bryst
5-7 dl bouillon
2 laurbærblade
Et par kviste timian
6 hele allehånde

1 bundt rabarber, 250-300 g
2 spsk sukker

8 blade husblas

Dressing
6 spsk Dijon sennep
2 spsk grov sennep
3 spsk brun farin
1 tsk fint hakket ramsløg eller purløg og hvidløg
½ tsk knust sort peber

Tilbehør

Groft rugbrød, 200 g


Ca. 2½ time + 3 timer på køl


Sådan gør du

Skær blade og rod af rabarberne. Skyl dem og skær dem i stykker der passer til formens længde. Drys de endnu våde stængler med sukker.

Læg kødet i en gryde og hæld bouillon på – det skal kun akkurat dække.
Kog op og fjern det hvide skum med en hulske.
Tilsæt laurbærblade, allehånde og timian.
Skru ned til svag varme og kog under låg 1½ -2 timer til kødet er helt mørt.
Stik i kødet med en kødnål for at mærke om det er mørt.

Rør dressingen sammen. Smag til med salt og peber.

Læg husblas i blød i koldt vand.

Tag kødet op og skær sener og fedt af kødet. Skær det i tynde strimler eller pil det fra hinanden.
For en brød- eller sandkageform med et stykke bagepapir.
Læg lagvis kød, rabarber og husblas, med det vand der hænger ved, i formen.
Smag bouillonen til og hæld den nu igennem en sigte over kødet.
Sæt terrinen i køleskab minimum 3 timer gerne til næste dag.

Ved servering skæres terrinen i skiver og serveres med groft rugbrød og sennepsdressing.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 39%
Kulhydrat 48%
Fedt 13% 
1600 kJ - 390 kcal
Gæster