Kalvekrebinetter med bacon og krydret salat med efterårets danske frugter

Kalvekrebinetter med bacon og krydret salat med efterårets danske frugter

Af Nanna Simonsen

Det skal du bruge

4 personer

Dressing:
1 spsk. sherryeddike
¾ spsk. ahornsirup
2 spsk. olie
salt og peber

Salat:
300 g æbler (fx Gråsten, Cox Orange, Belle de Boskoop eller Ingrid)
eller
300 g pærer (fx Clara Friis, Conference eller Lucas)
eller en blanding af æbler og pærer
150 g modne blommer (fx Kirkes, Ive eller Sveskeblommer)
100 g små krydrede blandede salatblade (rød sennep, mizuna, spinat, feldsalat, rucula)
½ bundt bredbladet persille
1 lille rødløg
1/3 rød chili

Krebinetter:
4 tynde skiver bacon (ca. ½ pakke sliced bacon)
400 g hakket kalvekød, 4-6 % fedt
1 æg
1 dl mel
1-2 dl rasp
1½ -2 spsk olie
1½ -2 spsk smør
Tilbehør
800 g kartofler kogte eller ovnbagte
(kartoffelbåde med skræl vendt i ½ spsk olie og bagt 18-20 min. ved 200°).
Tynde både af hokaidogræskar kan bages på samme måde.

Ca. 1 time


Sådan gør du

Pisk eddike, sirup, olie, salt og peber sammen til en dressing.
Skær blommer og æbler i tynde både og vend dem i dressingen. Lad dem trække mens resten laves.

Skyl og tør salat og persille. Nip bladene af persillen. Skær løget i meget tynde både og chilien i fine strimler. Bland med frugten lige før servering.

Kog kartoflerne.

Hak bacon fint og bland med kalvekødet, rør grundigt.
Form fire flade runde bøffer. Pres kødet sammen og hak krebinetterne ternede i overfladen på begge sider med en kniv.
Pisk ægget sammen med en smule salt i en dyb tallerken. Kom mel og rasp i hver sin dybe tallerken og krydr med salt og peber.
Vend krebinetterne i mel og bank det overskydende af. Vend dem i æg og derefter i rasp, så i æg og til sidst i rasp.

Varm fedtstoffet på en pande ved god varme. Læg krebinetterne på, når fedtstoffet er bruset af, og panden er varm nok. Brun krebinetterne 1 minut på hver side ved god varme. Skru ned til middel varme og steg færdigt 4-5 minutter på hver side.

Tips

  • Krebinetterne kan også laves af en blanding af kalve- og svinekød.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein: 20%
Kulhydrat: 48%
Fedt: 32%
2675 kJ - 640 kcal
Sund hverdagsmad