Kalveculotte med kartoffelsalat, bønner og rødløg

Kalveculotte med kartoffelsalat, bønner og rødløg

Af Betina Repstock

Det skal du bruge

4 personer

1 kalveculotte eller kalvekam, 6-800 g

Salt og peber

Kartoffelsalat
300 g grønne bønner friske eller frosne
500 g kogte kartofler
1½ rødløg
2 skiver rugbrød
1 dl bredbladet persille

1½ spsk olie gerne koldpresset rapsolie
2 spsk frugteddike
2 spsk sennep

Ca. 1 time


Sådan gør du

Fjern senen på kødsiden af culotten, hvis det ikke er gjort.
Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber.
Varm en pande ved god varme. Læg culotten på panden med fedtsiden nedad. Brun culotten på begge sider, 5-7 minutter i alt.
Sæt culotten i ovnen, tænd på 150-175 grader. Sæt et stegetermometer i stegen og steg til centrumtemperaturen er 58 grader. Det tager ca. 30 minutter.

Tag stegen ud, den behøver ikke at hvile, men hvis den gør, skal den ikke pakkes ind.

Nip bønner hvis de er friske, kog dem i letsaltet vand i ca. 2 minutter.
Skær dem igennem på langs.
Skær kartofler i både eller kvarte.
Skær rødløg i tynde både.
Bræk rugbrød i små stykker og rist det på panden.

Rør sennep med eddike og olie.
Vend alt heri og smag til med salt og peber.

Skyl og hak persille groft. Drys persille over ved servering.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein: 33%
Kulhydrat: 39%
Fedt: 28%
1970 kJ = 471 kcal
Gæster