Hakkebøf på pariserbrød

Hakkebøf på pariserbrød

Af Vibeke Lehn

Det skal du bruge

2 personer

250 g hakket oksekød, 4-6% fedt
Salt og peber
1 løg
2 spsk kapers
1 spsk dijonsennep
2 tsk olie
2 skiver grovbrød
Reven peberrod

Rå-salat
1 lille agurk
1 stor gulerod
1-2 stk persillerod, ca. 150 g
1 bundt radiser, ca. 150 g
Evt. ½ rød chili
½ citron eller lime
1 tsk olie
Frisk basilikum
½ bundt dild

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Rør kødet med salt og peber. Hak løg fint og dryp kapers af. Rør sennep, løg og kapers i kødet.
Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Form to bøffer, 2 cm tykke. Kom dem på panden, når olien er varm nok. Brun bøfferne i 1 minut, skru ned til middel varme og steg 8-9 minutter. Vend bøfferne, steg dem 8-9 minutter til de er gennemstegte.
Skær agurken igennem på langs og skrab kernerne ud med en teske. Skær alle grøntsagerne i små tern. Bland dem med citronsaft, olie, salt, peber og klippet basilikum og dild. Skær eller udstik brødet så skiverne bliver runde.
Rist brødet.

Tips

  • Hakkede, syltede rødbeder kan også tilsættes kødet.
  • Oregano, basilikum eller kørvel kan bruges i stedet for dild.
  • Salaten kan laves af andre grøntsager fx tomat, peberfrugt, blegselleri.
  • Lav en ekstra portion salat, den kan gemmes i køleskabet til næste dag.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 34%
Kulhydrat 38%
Fedt 28%
1720 kJ – 410 kcal
Sund hverdagsmad