Grillet bøf med hele køkkenhaven

Grillet bøf med hele køkkenhaven

Thomas Castberg

Af Thomas Castberg

Det skal du bruge

4 personer

2 bøffer af oksefilet, ca. 300 g
Salt og peber

2 citroner
400 g nye kartofler
1 hjertesalat
2 gulerødder
1 bundt grønne asparges
100 g lakserogn, kan evt. udelades
500 g friske ærter
1 spsk koldpresset rapsolie

Ca. 45 minutter


Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
Brun bøfferne 1 minut, vend og brun 1 minut på den anden side.
Flyt bøfferne lidt væk fra kullene eller hæv risten. Steg til saften kommer op på overfladen, vend og steg til saften kommer op på overfladen, så er bøfferne rosa indeni.
Tag bøfferne af og sæt dem til side.

Skær citronerne midt over og grill dem med skærefladen nedad sammen med bøfferne.

Del kartoflerne på den lange led og kom dem i grillen med skærefladen nedad.
Læg låg på og grill dem til de er møre.

Skær bunden af hjertesalaten og del hver i fire.
Skræl gulerødderne.
Skyl og knæk bunden af de grønne asparges.
Bælg ærterne.
Lav lange tynde strimler af gulerødder og asparges. Brug en tyndskræller/kartoffelskræller, den gammeldags lavet i rustfrit stål er den bedste.

Anret som på billedet og pres grillet citron ud over. Top evt. af med en smule rapsolie, groft salt og peber.

Tips

Kartoflerne kan koges næste møre i forvejen og grilles færdige.


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 41%
Kulhydrat 42%
Fedt 17%
1180 kJ - 282 kcal
Gæster