Frikadeller med stuvet spinat

Gammeldags frikadeller med spinat - stuvet på den lette måde. Det er god dansk mad af de bedste råvarer, som mormor ville have lavet det. Sund aftensmad der strutter af vitaminer.

Frikadeller med stuvet spinat

Af Anne Skovgaard-Petersen

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket svinekød
1-1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
1 løg, ca. 50 g
½-1 dl hvedemel
1-1½ dl mælk, fx minimælk
25 g smør eller margarine

Stuvet spinat
¾ kg frisk spinat eller 450 g frosset, hakket spinat
1½ dl minimælk
2 spsk hvedemel
30 g smør
sukker
muskat



Tilbehør

1 kg kartofler
½ bundt persille

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Rør kødet med salt, peber, æg og revet løg. Tilsæt melet. Rør herefter mælken i.
Lad fedtstoffet blive gyldent på en pande ved god varm. Form farsen til ca. 14 frikadeller med en spiseske. Brun frikadellerne ca. 2 minutter på hver side, ca. 4 minutter i alt. Skru ned til middel varme. Vend - og steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, ca. 8 minutter i alt, til de er gennemstegte.

Kog kartoflerne. Hak persillen.

Skyl spinaten og damp den i ½ dl vand, til den falder sammen. Tag den op og knug væden af. Hak spinaten. Rør mel og mælk til en jævning i en gryde og varm op under piskning. Tilsæt smørret og spinaten, hvis den er frosset og tø den op i stuvningen ved svag varme.
Tilsæt frisk spinat når stuvningen har kogt nogle minutter. Smag til med salt, peber, sukker og revet muskat.

Tips

  • Gem frikadeller til pålæg eller frys dem ned til senere brug.
  • Server stuvede gulerødder og ærter eller stuvet hvidkål i stedet for stuvet spinat.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Retten med 6% fedt i det hakkede kød
Protein 26%
Kulhydrat 45%
Fedt 29%
2525 kJ - 600 kcal

Retten med 10% fedt i det hakkede kød
Protein 23%
Kulhydrat 41%
Fedt 36%
2720 kJ - 645 kcal

Sund hverdagsmad