Det skal du bruge
4 personer
500 g hakket svinekød1-1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
1 løg, ca. 50 g
½-1 dl hvedemel
1-1½ dl mælk, fx minimælk
25 g smør eller margarine
Stuvet spinat
¾ kg frisk spinat eller 450 g frosset, hakket spinat
1½ dl minimælk
2 spsk hvedemel
30 g smør
sukker
muskat
Tilbehør
1 kg kartofler½ bundt persille
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
Rør kødet med salt, peber, æg og revet løg. Tilsæt melet. Rør herefter mælken i.Lad fedtstoffet blive gyldent på en pande ved god varm. Form farsen til ca. 14 frikadeller med en spiseske. Brun frikadellerne ca. 2 minutter på hver side, ca. 4 minutter i alt. Skru ned til middel varme. Vend - og steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, ca. 8 minutter i alt, til de er gennemstegte.
Kog kartoflerne. Hak persillen.
Skyl spinaten og damp den i ½ dl vand, til den falder sammen. Tag den op og knug væden af. Hak spinaten. Rør mel og mælk til en jævning i en gryde og varm op under piskning. Tilsæt smørret og spinaten, hvis den er frosset og tø den op i stuvningen ved svag varme.
Tilsæt frisk spinat når stuvningen har kogt nogle minutter. Smag til med salt, peber, sukker og revet muskat.
Tips
- Gem frikadeller til pålæg eller frys dem ned til senere brug.
- Server stuvede gulerødder og ærter eller stuvet hvidkål i stedet for stuvet spinat.