Forårsfrikadeller af hakket okse- eller kalvekød med ovnfritter og urtesauce

Forårsfrikadeller af hakket ungkvægkød med ovnfritter og urtesauce

Af Nanna Simonsen

Det skal du bruge

4 personer

Urtesauce:
2½ dl creme fraiche 9%
1 tsk. dijonsennep
1/2 tsk. karry
1 dl finthakkede krydderurter (lige dele persille og purløg)
salt og peber

Forårsfrikadeller:
400 g hakket okse- eller kalvekød, ca. 10% fedt
2 tsk salt
1 løg (ca. 100 g)
1 fed hvidløg
2 jævne kartofler (ca. 140 g) kogte og pillede - eller 3 spsk. rasp
1 æg
2 dl letmælk
1 tsk. stødt koriander eller 2 knuste enebær
1 spsk smør og 3 spsk olie til stegning

800 g store kartofler
2-3 tsk. olie
salt

Ca. 45 minutter


Sådan gør du

Rør creme fraiche med 3 spsk vand, sennep og karry. Tilsæt krydderurter og smag til med salt og peber. Lad saucen trække.

Rør kødet sejt med salt. Riv løg, hvidløg og kartofler fint og rør det i farsen sammen med æg, mælk, olie og krydderier. Rør det hele meget grundigt.

Varm olie og smør op på en pande ved god varme. Form frikadellerne med en ske. Læg dem på når fedtstoffet har bruset af. Steg frikadellerne brune og fine på begge sider, ca. 12 minutter i alt. Vend dem flere gange undervejs. Steg frikadellerne af to gange.

Tænd ovnen på 200°, varm luft. Skrub kartoflerne grundigt og dup dem tørre med køkkenrulle. Skær dem i smalle stænger eller både og vend dem godt med olien.

Læg kartoffelstængerne i ét lag (ellers bliver de ikke sprøde) på bagepapir på en bageplade. Bag dem i ca. 20 minutter. Drys dem med groft salt og server straks.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein: 25%
Kulhydrat: 41%
Fedt: 34%
2085 kJ = 499 kcal
Sund hverdagsmad