Flanksteak med ramsløg og iceberg – snack, forret

Flanksteak med ramsløg og iceberg – snack, forret

Thomas Castberg

Af Thomas Castberg

Det skal du bruge

4 personer

1 flanksteak okse eller kalv, 350-400 g
Salt og peber
1 tsk olie

1 bdt ramsløgblade, bestilles hos grønthandleren eller plukkes i skoven
eller 1 bundt purløg og 1 fed hvidløg

1 glas blomme chutney, 225 g
1 iceberg eller 2 romainesalat eller 2 hjertesalat
½ agurk

Ca. 15 minutter


Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Varm olie på en pande ved god varme. Brun kødet 1 minut på hver side, skru ned til middel varme og steg kødet ca. 6-7 minutter på hver side. Det skal være rosa indeni.

Skyl ramsløg/purløg.

Skær agurken i skiver på langs og så i tynde stave.

Giv icebergen et let tryk ved stokken og pluk eller vrik bladene af - så hele som muligt. Det er nemmest under rindende koldt vand.
Tør salatbladene med køkkenrulle eller i et rent viskestykke.

Skær kødet i så tynde skiver som muligt på skrå, på tværs af kødfibrene.

Hver person tager et salatblad. Heri lægges et ramsløgblad, et par skiver kød, nogle agurkestrimler og sidst en skefuld blommechutney.

Bladet rulles sammen om fyldet. Spis med fingrene.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 34%
Kulhydrat 45%
Fedt 21% 
1160 kJ - 278 kcal
Gæster