Flanksteak i lun sandwich

Flanksteak i lun sandwich

Af Nanna Simonsen

Det skal du bruge

4 personer

Dressing:
1 spsk mayonnaise
1½ spsk kvark, skyr eller græsk yoghurt 1% fedt
1 tsk dijonsennep
Salt og peber

Salat:
50 g blandede spæde salatblade
½ bundt persille, gerne bredbladet

Grillede grøntsager eller rester af sprød salat eller andet grønt:
180 g gulerødder (1-2 stk.)
180 g courgette (1 stk.)
1 bundt forårsløg
2 tsk olie

Flanksteak: 
Flanksteak, 6-700 g
2 tsk olie 

4 grove rugboller

Ca. 40 minutter


Sådan gør du

Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til.

Skyl, tør og nip salatblade og persille.

Skær gulerødder og courgette i tynde stænger, flæk og halver forårsløgene.

Læg grøntsagerne på et fad og drys dem med lidt salt. Dryp olie over og vend dem grundigt rundt.

Varm en grill- eller almindelig pande op ved god varme. Grill grøntsagerne 1 minut. Vend dem og giv dem 1-2 min. på den anden side. Tag dem af panden.

Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber.

Varm olie på en pande ved god varme. Steg kødet 5-7 minutter på hver side. 

Skær kødet på skrå i tynde skiver på tværs af kødfibrene.

Flæk bollerne, varm dem evt. let på hver side på brødrister eller grill, og smør dem med dressingen. Læg bollerne sammen om flanksteak, grøntsager, salat og persille.

Tips


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein: 32%
Kulhydrat: 41%
Fedt: 27%
2490 kJ - 596 kcal
Sund hverdagsmad