Flæskesvær

Flæskesvær

Lav dine helt egne hjemmelavede og sprøde svær i ovnen. Flæskesvær er ren protein og et godt alternativ til kartoffel-snacks og chips til hygge og fest.

Af Vores Mad

Det skal du bruge

-

1 stk rå svær af svinekam, skåret i strimler, ca. 1-2 mm eller ca. ½ cm brede
salt


Ca. 45 minutter


Sådan gør du

Bestil den rå svær hos slagteren et par dage i forvejen. Til den helt tynde udgave kan du bede ham fryse sværen og skære den i tynde strimler.

Kom sværstrimlerne i letsaltet kogende vand og giv dem et opkog.

Hæld sværene i en si. Skyl dem med kold vand og lad dem dryppe af.

Bland sværene med salt og læg dem i en bradepande. Stil dem i en varm ovn ved 200-225 grader, til de er sprøde - ca. 25 minutter. Vend dem nogle gange.

Lad sværene dryppe af på køkkenrulle eller i en si.

Server som tilbehør til flæskesteg eller som snack.

Tips

  • Flæskesvær kan laves ved en temperatur på 180 grader eller derover. Jo højere temperatur, jo hurtigere går det, og jo mere skal man holde øje med sværene, så de ikke bliver for mørke.
  • Sværene kan laves dagen i forvejen, og varmes lige før servering.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person 

Beregningen er under udarbejdelse.

Gæster