Festmørbrad med hvidløgsbønner og rosmarinkartofler

Festmørbrad med hvidløgsbønner og rosmarinkartofler

Af Carsten Kyster og Thomas Degn

Det skal du bruge

4 personer

600 g afpudset svinemørbrad
60 g valnødder
60 g tørrede abrikoser
2 spsk whisky
Kødsnor
Salt og peber
½ spsk olie

Stegte rosmarinkartofler
4 store bagekartofler
1 spsk honning
1 spsk olie
frisk rosmarin

Hvidløgsbønner
450-500 g bønner friske eller frosne
3 fed hvidløg
2 spsk olie


Ca. 45 minutter + tid til udblødning


Sådan gør du

Hak valnødder og abrikoser groft, og udblød dem i whisky i nogle timer eller evt. natten over.

Tænd ovnen på 160 grader.
Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet. Lav en lomme midt i mørbraden med en filetkniv. Fyld valnødder og abrikoser i mørbraden. Snør den fyldte mørbrad, så kødskiverne bliver runde ved servering. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Varm olien på en pande ved god varme. Brun kødet på alle sider, 1-2 minutter i alt. Læg kødet i et lille ovnfast fad, og sæt det i ovnen. Steg kødet i ca. 35 minutter. Fjern snoren.

Skræl kartoflerne. Skær dem i 1 cm tykke skiver. Vend skiverne i honning, salt, peber og grofthakket rosmarin. Varm olien på en pande, og brun kartoffelskiverne. Steg dem møre ved middel varme, eller stil dem i ovnen ved siden af mørbraden, til de er møre.

Nip de friske bønner. Skær hvidløgene i meget tynde skiver. Steg hvidløgene sprøde i olien på en pande ved middel varme. De skal være lysebrune, hvis de bliver for mørke, bliver de bitre. Kog bønnerne i ca. 5 minutter. Lad bønnerne dryppe af. Vend bønnerne på panden med hvidløg.

Tips

  • Kartoflerne kan skæres i både, vendes i krydderierne samt olie og steges i ovnen. Brun dem evt. ved 225 grader efter mørbraden er taget ud af ovnen.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Er under udarbejdelse.

Gæster