Burger med sprøde løg, tomater og ærtepuré

Burger med sprøde løg, tomater og ærtepuré

Thomas Castberg

Af Thomas Castberg

Det skal du bruge

4 personer

400 g hakket okse- eller kalvekød, 8 – 12 % fedt
1 tsk salt

4 toplækre hvedeboller, 400 g

4 banan skalotteløg, 100 g
1 spsk salt
1 spsk eddike

400 g modne tomater

Ærtepuré:
1 tsk olie
1 alm. Løg, 100 g
1 dl vand
½ kg fine ærter
2 spsk creme fraiche 18%
Salt og peber

2 stk hjertesalat eller anden grøn salat, 150 g

Evt.: Lidt ristet bacon

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Tænd op i grillen – mindst ½ time før brug. Den er klar til brug, når kullene er grå, og alle flammer er væk.
Eller steg bøffen på en pande.

Rør kødet med salt og form det til 4 bøffer, 1½ cm tykke.

Skræl skalotteløg og skær dem i tynde skiver. Kom dem i en skål, kom salt og eddike på, rør rundt og lad trække 10 minutter – gerne mere.

Skær tomater i skiver.

Del salaten i blade og skyl dem.

Hak løget fint. Varm olien op i en gryde ved middel varme. Svits løgene til de er gennemsigtige. Hæld vand og ærter på og lad det koge i 4 minutter. Kom det i en blender og tilsæt creme fraiche, salt og peber. Blend det til en lind masse.

Grill bøfferne ved god varme, de skal have 1 minut for hver mm, de er tykke, så er de gennemstegte. Krydr med og peber og lidt salt, de har jo fået salt, inden de kom på grillen.

Del bollerne og grill dem med de sidste 3-4 minutter.

Smør bollerne med rigeligt ærtepuré og byg burgeren op af tomater, salat, sprøde løg, evt. bacon og bøf.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein: 24%
Kulhydrat: 50%
Fedt: 26%
2825 kJ - 676 kcal
Sund hverdagsmad