Boller i karry

Boller i karry

Af Anne Skovgaard-Petersen

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket svinekød
1-1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
1 løg, ca. 50 g
½-1 dl hvedemel
1- 1½ dl mælk fx minimælk

Karrysauce
1 løg
30 g smør/margarine
1-2 tsk karry
3 spsk mel
4 dl bouillon
1 syrligt æble
1 dl fløde 9%
sukker


Tilbehør
3 dl ris
4 spsk mangochutney

Ca. 45 minutter


Sådan gør du

Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og revet løg. Tilsæt melet. Rør herefter mælken i. Stil farsen i køleskab til den skal bruges.

Kog risene.

Hak løget fint. Svits det i smørret sammen med karry i en sauterpande eller gryde. Rør melet i og kom bouillon i under piskning. Skræl æblet, skær det i tern og kom dem i saucen. Tilsæt fløden. Krydr med salt og peber.

Form farsen til kødboller med en dessertske og kom dem i saucen. Kog dem ved svag varme under låg i ca. 12 minutter til de er gennemkogte, ryst panden af og til. Smag saucen til med salt, peber og et drys sukker.

Tips

Kog kødbollerne i vand eller bouillon, der bagefter enten jævnes med en meljævning eller afbages til saucen.
Tilsæt karry til farsen, hvis karrysmagen ønskes mere intens.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Retten med 6% fedt i det hakkede kød
Protein 23%
Kulhydrat 42%
Fedt 35%
2790 kJ - 665 kcal

Retten med 10% fedt i det hakkede kød
Protein 20%
Kulhydrat 40%
Fedt 40%
2990 kJ - 710 kcal

Retten med 18% fedt i det hakkede kød
Protein 18%
Kulhydrat 35%
Fedt 47%
3380 kJ - 805 kcal
Sund hverdagsmad