Bøfsalat med citronmarinade

Bøfsalat med citronmarinade

Af Vibeke Lehn

Det skal du bruge

2 personer

2 bøffer af oksefilet uden fedtkant, 2 cm tykke, a 125 g
Salt og peber
2 tsk olie

Marinade
1 fed hvidløg
½ citron
Et par kviste frisk timian eller 2 tsk tørret
2 tsk olie
1 tsk honning eller sukker

Salat
200 g grønne bønner
200 g cherrytomater gerne forskellige farver
Rucola, 40 g
½ dåse røde kidney-beans

30 minutter


Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber. Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Brun kødet 1 minut, vend og brun den anden side 1 minut. Skru ned til middel varme og steg til saften kommer op på overfladen. Vend og steg på den anden side, til saften kommer op. Så er kødet rosa indeni. Det tager 6-8 minutter i alt. Tag kødet af og kasser stegefedtet.

Pres eller hak hvidløg, riv skal og pres saft af citron og pisk marinaden sammen. Smag den til med salt og peber og hæld den over de varme bøffer. Skær bøfferne i skiver på skrå.

Kog de grønne bønner og åbn dem evt. som en ærtebælg. Skær tomaterne i halve. Skær rucola i grove stykker. Afdryp kidney-beans. Bland alle ingredienserne til salaten og smag til med salt og peber.

Tips

  • Grønne asparges eller sukkerærter kan bruges i stedet for grønne bønner.
  • Skær en lille flig af det ene hjørne af bøffen og tjek, at kødet er svagt rosa.
  • ½ dåse kidney-beans bruges også i opskriften Den Slanke Chili con Carne.
  • Kikærter kan bruges i stedet for kidney-beans.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 39%
Kulhydrat 31%
Fedt 30%
1535 kJ – 365 kcal

6 om dagen logo

Sund hverdagsmad