Ærtesuppe med avocado, glaseret bacon og fromage frais

Ærtesuppe med avocado, glaseret bacon og fromage frais

Thomas Castberg

Af Thomas Castberg

Det skal du bruge

4 personer

2 fed hvidløg
5 dl bouillon
500 g frosne ærter
1 avocado
Salt og peber
Ca. ½ tsk sukker

Glaseret bacon
250 g bacon i et helt stykke eller i tern
1 dl sherryeddike eller en anden frugteddike
3 spsk sukker

2 dl fromage frais 0,3 % eller skyr
Tilbehør

300 g groft brød


Ca. 25 minutter


Sådan gør du

Kom grofthakket hvidløg, bouillon og ærter i en gryde og lad det koge i 7-10 minutter under låg.
Blend ærtesuppen med avocadoen og smag til med salt, peber og sukker. Varm suppen før servering, hvis den er blevet kold.

Skær sværen af bacon og kassér den. Skær bacon i tern på ca. 1,5 x1,5 cm.
Steg bacon på en pande ved middel varme til den er gylden og sprød. Hæld bacon i en si, så overskydende fedt fjernes.
Kom bacon tilbage på panden.
Kom eddike og sukker på, skru op for varmen og lad det koge ind til en sirup, som lægger sig rundt om baconternene.

Server fromage frais og glaseret bacon i små skåle, så alle selv kan komme det oven på suppen, før den spises.

Tips

  • Tilsæt ekstra bouillon, hvis suppen ønskes tyndere.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 22%
Kulhydrat 55% 
Fedt 23%
2365 kJ - 565 kcal
Sund hverdagsmad