Æggekage med pasta

Æggekage med pasta

En ret, der er hurtig og nem. Perfekt både til frokost og aftensmad, og som resteret. Du kan nemlig bruge, hvad du har af rester i køleskabet og undgå madspild. Også god som slankeret, da æggekagen er sund og mættende med fuldkorn og protein.

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

4 personer

150 g fuldkornspasta f. x. skruer
2 spsk majsstivelse
1 dl minimælk
8 æg
Salt og peber
2 tsk olie
100 g frisk spinat
250 g cherrytomater
1 agurk
100 g parmaskinke
Tilbehør

8 skiver rugbrød, ca. 400 g


Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Kog pastaen og lad væsken dryppe af i en si.

Udrør majsstivelsen i mælken i en skål. Pisk æggene i. Krydr med salt og peber. Vend pastaen i.

Varm olien på panden. Kom æggemassen på panden. Læg låg på. Lad det stivne ved svag varme.

Skyl spinaten og lad den blive tør evt. i en salatslynge. Skær tomaterne i halve. Skær agurken i små tern. Fordel parmaskinke og grøntsager over æggekagen eller server dem til.

Tips

  • En rest kogt pasta på 300-400 g kan bruges i stedet for friskkogt pasta. En rest kogte kartofler kan du bruge dem i stedet for pastaen. Beregn 500-600 g og skær dem i skiver eller små tern. 200-300 g kogte ris kan også anvendes.
  • I stedet for parmaskinke kan bruges røget laks, røget makrel eller røget sild.
  • Der kan bruges 200 g spinat, hvis den varmebehandles inden den blandes med æggemassen.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 21%
Kulhydrat 51%
Fedt 28%
2600 kJ – 620 kcal
Sund hverdagsmad