Det skal du bruge
4 personer
1 afpudset svinemørbrad, ca. 500 g12-14 træspyd
Marinade
1 dl light kokosmælk, 6-8 % fedt
1 spsk sukker
1 tsk karry
2 spsk fiskesauce eller sojasauce
1 spsk olie
Peanutbuttersauce
3 dl light kokosmælk, 6-8 % fedt
3 spsk grov peanutbutter
1 spsk sukker
1 lime eller citron
1 tsk karry
1 spsk fiskesauce eller sojasauce
Tilbehør
3 dl ris - gerne naturris med Fuldkornslogoet500 g broccoli
1 hel melon, ca. 800 g
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet. Skær mørbraden i 3 stykker som hver skæres i 1 cm skiver på langs.Rør ingredienserne til marinaden sammen. Vend kødet heri og lad det trække 15 minutter.
Tænd ovnen på 225 grader.
Kog risene.
Sæt kødet på spyddene. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Steg dem øverst i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter til kødet er netop gennemstegt.
Kog kokosmælk, peanutbutter, sukker, 1 spsk lime- eller citronsaft, karry og fiskesauce i en gryde 3-4 minutter under omrøring. Server saucen til spyddene.
Damp broccolien.
Skær melon i både.
Tips
- Satayspyd kan laves af kyllingeinderfilet i stedet for svinemørbrad.
- Overskydende spyd, peanutbuttersauce, broccoli og melon kan bruges i madpakken.