Hvad laver man flæskesteg af?

Du kan lave flæskesteg af både kam, skinkesteg, nakkesteg og ribbenssteg. Få hjælp til hvilket kødstykke du skal vælge.

Hvad laver man flæskesteg af?

Flæskesteg af kam af gris 

Flæskesteg af kam skæres af hele grisekammen uden mørbradklods. Sværen ridses med ½ - 1 cm's mellemrum. Stykket op mod nakken er højest og mest fedtmarmoreret – stykket mod skinken er magrest.

Til bestillinger af store stege er det bedste stykke fra mørbradenden op til 5. ribben uden mørbradklods, da man får en flæskesteg i samme højde = samme stegetid.

Flæskesteg af skinke

Skinkesteg skæres af skinken. Det er en mager udskæring med meget reelt kød. Skinkesteg er med svær, og kan derfor anvendes og tilberedes på samme måde som flæskesteg af kam.

Flæskesteg af nakke

Nakkestegen skæres af forenden. Det er et dejligt stykke kød, der med sin fedtmarmorering kan holde sig smagfuldt og saftigt ved længere tilberedning. Nakkestegen er med svær, og kan derfor anvendes som et alternativ til flæskesteg. Nakkestegens fedt gør, at man ikke skal være lige så nænsom med tilberedningen, som når man laver flæskesteg af fx kam.

Ribbenssteg

Ribbenssteg skæres hovedsagelig af bryst af gris, kogestykket. I nogle tilfælde kan ribbenssteg også være skåret af bryst af gris, stegestykket - man kan se ribben på hele stykket.

 

LÆS OGSÅ Sådan laver du perfekt flæskesteg