Hvad laver man flæskesteg af?

Du kan lave flæskesteg af både svinekam, skinkesteg, nakkekam og ribbensteg. Få hjælp til hvilket kødstykke du skal vælge.

Hvad laver man flæskesteg af?

Flæskesteg af svinekam

Svinekammen skal være skåret af svinekammen, som går fra mørbrad-enden og op til 5. ribben, uden mørbrad-klods og ben, for så er kødet lige tykt, og hele stykket kan steges perfekt. Sværen ridses med ½ cms mellemrum. Stykket vejer maks. 2,5 kg. 

Flæskesteg af skinkesteg

Skinkesteg skæres af yderlår uden skinkemignon, skinkeculotte, hoftestykket og muskelkød. Den pudses af for fedt, sener og hinder. Sværen ridses med ½ cm's mellemrum på den lange led - på tværs af kødfibrene. Stykket vejer 1-1,3 kg.

Flæskesteg af nakkekam

Nakkekammen skæres af forenden. Den er uden ben. Sværen ridses med ½ cm's mellemrum,og stegen snøres. Stykket vejer maks. 3 kg. 

Flæskesteg af ribbenssteg

Ribbenssteg skæres hovedsagelig af svinebryst, kogestykket. Ben og brusk udgør 9 pct. af vægten. Sværen ridses med ½ cm's mellemrum. Stykket vejer maks. 1,6 kg. Se foto her

I nogle tilfælde kan ribbenssteg også være skåret af svinebryst, stegestykket - man kan se ribben på hele stykket. Ben og brusk udgør 8% af vægten. Sværen ridses med ½ cm's mellemrum. Stykket vejer maks. 1,5 kg.

LÆS OGSÅ Sådan laver du perfekt flæskesteg