Minifrikadeller med kål i tomat - trin-for-trin

Minifrikadeller med kål i tomat trin-for-trin

Af Hanne Birkum Petersen og Kirsten Marie Pedersen

Det skal du bruge

2 personer

Minifrikadeller
1 lille løg
250 g hakket svinekød, ca. 10% fedt
1 tsk salt
lidt peber
½ dl hvedemel
1 æg
½-1 dl letmælk
20 g smør eller margarine

Kål i tomat
400 g hvidkål
20 g smør
½ dåse flåede hakkede tomater
1 tsk salt
1 dl persille


Tilbehør

Groft brød 120 g


Ca. 1 time


Sådan gør du

Minifrikadeller

  1. Pil løget og riv det fint.
  2. Læg kødet i en skål.
  3. Kom salt og peber i skålen. Rør kødet med salt og peber.
  4. Kom mel, æg og løg i skålen. Rør kødet.
  5. Kom lidt mælk i skålen og rør kødet godt til en fars.
  6. Dyp en dessertske i et glas koldt vand. Tag fars op på en skeen og form en frikadelle. Læg de færdigformede frikadeller på en tallerken.
  7. Kom smørret på panden.
  8. Smelt smørret. Lad smørret bruse af og blive lysebrunt.
  9. Læg frikadellerne på panden.
  10. Brun frikadellerne i ca. 2 minutter på begge sider.
  11. Skru ned. Steg frikadellerne i ca. 5 minutter på hver side, indtil de er gennemstegte.
  12. Tag halvdelen af frikadellerne fra til madpakken eller til næste dag.

Kål i tomat

  1. Skyld hvidkålen og skær den i tynde strimler.
  2. Kom smørret i en gryde.
  3. Smelt smørret. Det skal ikke blive brunt.
  4. Kom hvidkålen i gryden. Rør til kålen er faldet sammen.
  5. Hæld de hakkede tomater i gryden. Rør.
  6. Læg låg på gryden og damp kålen i ca. 20 minutter.
  7. Mærk om kålen er lige netop mør.
  8. Kom salt i kålen og smag til.
  9. Hæld kålen i et fad.
  10. Skyl og hak persillen. Drys den over kålen.

Tips

  • Frikadeller er gode i madpakken. Spis dem fx sammen med grøntsager på små spid og brød.
    Der er mange muligheder for tilbehør til frikadeller, fx kartoffelsalat, salat og stuvet hvidkål.
  • Frikadellerne er egnet til at fryse.

energifordeling

Beregningen er under udarbejdelse.

Sund hverdagsmad