Mimose æg

Af Marie Melchior

Det skal du bruge

6 personer

6 æg
1 spsk grov sennep
3 spsk mayonnaise
1 lille bundt dild
½ citron
Salt og peber

24 pillede rejer, gerne frosne
1 bundt purløg
Tilbehør
Ristet rugbrød, 300 g

Ca. 20 minutter


Sådan gør du

Kog æggene 8-9 minutter til de er hårdkogte.
Afkøl dem med koldt vand og pil dem.

Halver æggene, tag blommerne ud og kom dem i en skål.
Læg de halve kogte hvider på et fad.
Rør sennep og mayonnaise i æggeblommerne.

Skyl og hak dild til det svarer til 3 spsk.
Mos det hele sammen med en gaffel til en ensartet konsistens.
Smag til med citronsaft, salt og peber.

Kom cremen tilbage i hver æggehvide.
Skyl og hak eller klip purløg.
Top med rejer og pynt med klippet purløg.
Krydr med friskkværnet peber og lidt flagesalt.
Rist rugbrød.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person: 
Protein 20 %
Kulhydrat 39 %
Fedt 40 %
990 kJ – 240 kcal
Gæster