Slyngel-kyllingetabouleh


Det skal du bruge

4 personer

250 g perlebyg (du kan også bruge bulgur, couscous eller hel hvede)
Evt. lidt hønsebouillon
Kødet fra ½ grillet, gryde- eller ovnstegt kylling, 300 g
6 tomater, 360 g
1 syrligt æble, 75 g
½ citron
1 bundt bredbladet persille
3-4 kviste frisk mynte
50 g babyspinatblade
½ dl tørrede tranebær (eller friske granatæblekerner)
2-3 tsk olie
Salt og peber

Tilbehør

Groft brød eller pitabrød, 360 g

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Kog perlebyggen efter anvisningen på pakken (tilsæt evt. lidt hønsebouillon) og lad den køle af i et kvarters tid.
Pil kyllingekødet fra benene.
Skyl tomaterne og skær dem i kvarte.
Skyl æblet og skær det i kvarte og fjern kernehuset. Skær æblebådene i mundrette tern.
Pres saften af citronen og vend æbleternene i lidt citronsaft, gem 2 spsk til sidst.
Skyl persille og mynte. Tag de grove stilke fra og hak begge dele, du skal have 2-3 spsk i alt.
Skyl babyspinatbladene og bland alle ingredienserne med de tørrede tranebær, olie og 2 spsk citronsaft.
Smag til med salt og peber.

Om Slyngel-kyllingetabouleh
Denne her tabouleh er et lidt anderledes og ofte meget populært indslag på middagsbordet. Hvis du har kylling til overs fra dagen før, er den oven i købet rigtig hurtig at lave. Ellers kan du nemt sende et par kyllinger i ovnen, gnedet med lidt olie og krydret med lidt salt, peber og paprika, i en times tid ved 200 grader. Så passer de sig selv, og du kan nyde den ene til aftensmad med en god salat og lidt lækkert brød, og forvandle den anden til denne gode slyngel-kyllingetabouleh. Og har du en rest tilbage, kan børnene få den med i madpakken næste dag.


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 20%
Kulhydrat 60%
Fedt 21%
2585 kJ - 615 kcal
Sund hverdagsmad